W końcu, stało się to na co tak długo czekałem
Gotowanie przestało być zajęciem nudnym, żmudnym i narzędziem do wykarmienia rodziny. Dzisiaj gotowanie jest sztuką. I takie też są moje warsztaty. Staram się by to czym chcę się dzielić z innymi było ciekawe, inspirujące i zaskakująco smaczne. Niezależnie czy zajęcia są indywidualne czy odbywają się w grupie musi być interesująco.
Bądźcie przygotowani by zakasać rękawy, założyć fartuchy i poznać wiele technik przygotowywania potraw. Praktyczne warsztaty gotowania nie muszą być nudne, przy dobrej zabawie i w gronie ciekawych ludzi nauka staje się przyjemnością, a może nie jest już nauką tylko staje się smacznym eksperymentowaniem. Moje warsztaty to miejsce gdzie rodzą się pomysły, które dzięki różnym technikom i związkom chemicznym i fizycznym możemy urzeczywistnić. Ale oczywiście nie zamykam się jedynie na kuchnię molekularną, to dodatkowa dziedzina, która szczególnie mnie pociąga.
Zabiorę Państwa w podróż smaczną, wyrafinowaną i wszędzie tam gdzie dobry smak jest mile widziany.
Założenia warsztatów są proste, chodzi o:
- poszerzenie wiedzy kulinarnej
- doskonalenie umiejętności uczestników
- zgłębienie tajników kuchni, w tym również kuchni molekularnej
- świetna zabawa w odprężającej atmosferze
- uruchomienie wyobraźni, intuicji i kreacji
- przekroczenie barier, najczęściej tych smakowych
- zmotywowanie zespołu
- i na końcu zawsze zostaje dobra kuchnia!
Nie podaję scenariusza warsztatów gdyż każde spotkanie jest szyte na miarę Państwa oczekiwań, możliwości i ilości uczestników.
Pamiętajmy, że gotowanie nie tylko jest świetną zabawą, przede wszystkim łączy ludzi, zbliża ich. Łączy tych, którzy gotują i tych co się nim delektują. Dlatego warsztaty kulinarne bardzo często są świetną metodą do poznania swojego zespołu, znalezienie lidera w grupie, ustalenia naturalnej hierarchii.
Mogą też być po prostu chwilą wytchnienia w doborowym towarzystwie.
Mogą służyć czemuś więcej bądź być tylko sztuką dla sztuki.