Łukasz Konik

O mnie

 

      Łukasz Konik - Kucharz, miłośnik żużla.  Jedna  z najciekawszych postaci  polskiej  branży kulinarnej swojego pokolenia.  Kreatywny  poszukiwacz niezwykłych  smaków, eksperymentator,  który  pokazuje,  że  polska  kuchnia nie musi być nudna.

      Urodził  się w Gorzowie Wielkopolskim.  Przygodę  z  gotowaniem  rozpoczął  w  gorzowskim  Technikum  Gastronomicznym.  Jest  absolwentem  Wyższej Szkoły  Hotelarstwa  i Gastronomii w Poznaniu.

       Zawodowe doświadczenie zdobywał w najlepszych restauracjach oraz hotelach w kraju i poza jego granicami. Od kilku lat reprezentuje Polskę na arenie kulinarnej  podczas targów międzynarodowych m.in.  Indie, Wietnam, Tajlandia, Korea, Chiny, Jakarta, Tajwan, Singapur, gdzie promuje kuchnie polską.

      Wspólnie  ze  swoim  kulinarnym  teamem  prowadzi  warsztaty,  pokazy,  eventy,  podczas  których odkrywa tajniki  kuchni. Na  temat  twórczego  gotowania  często  wypowiada  się  na  łamach  gazet  oraz  w lubianych programach  telewizyjnych. Wielki fan sportów motorowych. 

      Autor książki „Kuchnia Regionów”  Znany widzom telewizyjnej dwójki w programie „Przepis dnia”,  „Pytanie na śniadanie” oraz MasterChef Junior w TVN.

 

media@lukaszkonik.pl

Media, PR

info@lukaszkonik.pl

Eventy, wydarzenia, warsztaty, pokazy kulinarne