Człowiek uczy się całe życie. Każdego dnia staram się rozwijać w niezależnym kierunku dla własnej satysfakcji. Warsztaty i eventy opieram na swojej pasji, bo zawsze powtarzam, że ważne jest by robić to co się kocha, wtedy efekty naszego działania są najlepsze.
Kuchnia molekularna ma to do siebie, że zawsze robi duże wrażenie na odbiorcach zarówno smakowe jak i wizualne. Ale nie tylko na niej opieram swoje eventy. Kulinaria są tak pojemnym zagadnieniem, że propozycji na kuchnie i ich smaki jest całe mnóstwo by zadowolić każdego. Jest wiele rozwiązań, które prezentuję moim Gościom podczas warsztatów i pokazów. Na scenie nie eksperymentuję, choć czasem tak to może wyglądać, zapewniam jednak, że wszystko od A do Z mam pod kontrolą. A spektakularny efekt końcowy jest zawsze szczegółowo zaplanowany.
Podczas eventów stawiam sobie za cel zaskoczyć uczestników spotkania zarówno smakowo jak i efektami specjalnymi. Wymaga to ode mnie osiągnięcie idealnego, czystego i wyrafinowanego smaku przygotowywanych potraw, zaserwowanie ich w niecodziennych formach a to wszystko przy użyciu świeżych i naturalnych składników. Moje eventy wzbudzają nie lada emocje i o to chyba w życiu chodzi, by poruszyć, zaangażować drugiego człowieka w nasze działanie, dlatego staram się intrygować, zaczepiać i wciągać w grę smaków, konsystencji i różnych temperatur uczestników moich pokazów i warsztatów kulinarnych.
Zawsze dokładam wszelkich starań aby każde spotkanie z Państwem było jedyne w swoim rodzaju, przygotowane indywidualnie i dostosowane do Państwa potrzeb i oczekiwań. Począwszy od całego anturażu wydarzenia poprzez pokaz czy warsztaty a kończąc na molekularnym widowisku.
Jeśli zależy Państwu na dobrej zabawie, profesjonalnej obsłudze, efekcie pozytywnego zaskoczenia, niezapomnianych wrażeniach, wysmakowanym menu i nowinkach kulinarnych, to zapraszam serdecznie do współpracy!
Będziecie mieć Państwo komfort i przestrzeń jaką daje idealny event w moim wykonaniu.
Zapraszamy do współpracy z zakresu….
W końcu, stało się to na co tak długo czekałem
Gotowanie przestało być zajęciem nudnym, żmudnym i narzędziem do wykarmienia rodziny. Dzisiaj gotowanie jest sztuką. I takie też są moje warsztaty. Staram się by to czym chcę się dzielić z innymi było ciekawe, inspirujące i zaskakująco smaczne. Niezależnie czy zajęcia są indywidualne czy odbywają się w grupie musi być interesująco.
Bądźcie przygotowani by zakasać rękawy, założyć fartuchy i poznać wiele technik przygotowywania potraw. Praktyczne warsztaty gotowania nie muszą być nudne, przy dobrej zabawie i w gronie ciekawych ludzi nauka staje się przyjemnością, a może nie jest już nauką tylko staje się smacznym eksperymentowaniem. Moje warsztaty to miejsce gdzie rodzą się pomysły, które dzięki różnym technikom i związkom chemicznym i fizycznym możemy urzeczywistnić. Ale oczywiście nie zamykam się jedynie na kuchnię molekularną, to dodatkowa dziedzina, która szczególnie mnie pociąga.
Zabiorę Państwa w podróż smaczną, wyrafinowaną i wszędzie tam gdzie dobry smak jest mile widziany.
Założenia warsztatów są proste, chodzi o:
- poszerzenie wiedzy kulinarnej
- doskonalenie umiejętności uczestników
- zgłębienie tajników kuchni, w tym również kuchni molekularnej
- świetna zabawa w odprężającej atmosferze
- uruchomienie wyobraźni, intuicji i kreacji
- przekroczenie barier, najczęściej tych smakowych
- zmotywowanie zespołu
- i na końcu zawsze zostaje dobra kuchnia!
Nie podaję scenariusza warsztatów gdyż każde spotkanie jest szyte na miarę Państwa oczekiwań, możliwości i ilości uczestników.
Pamiętajmy, że gotowanie nie tylko jest świetną zabawą, przede wszystkim łączy ludzi, zbliża ich. Łączy tych, którzy gotują i tych co się nim delektują. Dlatego warsztaty kulinarne bardzo często są świetną metodą do poznania swojego zespołu, znalezienie lidera w grupie, ustalenia naturalnej hierarchii.
Mogą też być po prostu chwilą wytchnienia w doborowym towarzystwie.
Mogą służyć czemuś więcej bądź być tylko sztuką dla sztuki.